Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

PszicHogRáfia

PszicHogRáfia

A szerelem nyomában

2019. november 07. - 0rsolyka

A randizási szokások valódi pszichológiai slágertémák, de ha tudományos szemszögből nézzük a kapcsolatokat, hasznos tudásra tehetünk szert arról, hogy hogyan is viselkednek az emberek párkeresés közben és, hogy miként lehet növelni a románc esélyét. 

Mi, pszichológusok, azt javasoljuk, hogy érdemes ugyanazt a megközelitést használni, akár a hagyományos, akár az online társkereési folyamatban. A párkeresés sokszereplős játék, a megfelelő partner megtalálásának az esélye nem túl nagy. Az első randit érdemes rövidre fogni, legyen ez egy gyors felmérés. Mivel a sikeres randinak nincs bombabiztos receptje, fontos, hogy ne hozzunk elhamarkodott döntéseket. 

A testi vonzalom perceken belül nyilvánvalóvá válik, mégis a kutatások azt mutatják, hogy a párok 20% - a nem kedvelte meg egymást az első randin, csak a későbbi találkozások során melegedtek össze. 

Aki komoly kapcsolatot keres, annak elég egy egszerű pszichés stratégiát alkalmaznia: fokozatosan mutassa csak ki a tetszését és a reményeit a másik ember irányába, végig figyelve, hogy az hogyan reagál. Igy van idő felmérni, mennyire illenek össze. 

Az első randin is vannak egyértelmű jelei a vonzalomnak, csak tudni kell felismerni őket. Különböző elméletek léteznek arra, hogy mi vonzza az embert jobban az egyik emberhez, mint a másikhoz, ilyen lehet például a testbeszéd, vagy a beszéd.

A vonzalom jelei: kitágult pupillák, elpirulás, a testbeszéd visszatükrözése, csuklók kivillantása, a haj, vagy a nyaklánc babrálása, a másik felé hajolás, a partner felé mutató lábfejek, nők esetében a hangerő/hangmagasság váltogatása, férfiak esetében a nevetés, a partnet félbeszakitása, valamint ugyancsak a hangerő váltogatása.

Hajrá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichografia.blog.hu/api/trackback/id/tr6915295334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása